Andere kijk op relaties

Petra gaat ervan uit dat we in elke relatie, en in het bijzonder in onze partnerrelatie, mogelijkheden hebben tot groei, zowel persoonlijke groei als groei samen met de partner. In feite is dat net het doel van een partnerrelatie, samen een pad gaan en samen groeien. Een partner kiezen we niet zomaar, bewust is er aantrekking, je voelt de verliefdheid en aantrekking maar onbewust zijn er nog heel wat andere zaken die spelen. Het zijn net die onbewuste zaken die na verloop van tijd voor behoorlijk wat problemen kunnen zorgen. Petra helpt je kijken naar deze onbewuste zaken. Ze helpt jou bewust worden. Naarmate je samen groeit, kom je meer in het hier en nu terecht, dichter bij jezelf, meer los van projecties en spiegelingen.

Wat voor velen onoverkomelijke problemen zijn in de relatie, benadert Petra dus als mogelijkheden. Leer je deze mogelijkheden zien en benutten, groei je vanzelf weer dichter naar elkaar toe. In het andere geval loop je de kans bij de volgende partner weer net hetzelfde mee te maken. Of precies het tegenovergestelde, ook dan zit je vast in het hetzelfde patroon of probleem. Wat jullie bovendien als probleem zien in de relatie, heeft heel vaak helemaal niets te maken met waar het werkelijk om gaat.

In de therapie of coaching zal Petra kijken in welk probleem of problemen jullie vastzitten en hoe jullie terug in beweging kunnen komen. Elk vanuit zijn of haar eigen verantwoordelijkheid.

Zit je in een acute relatiecrisis, aarzel dan niet om contact met Petra op te nemen. Ook een eenmalig gesprek met iemand neutraal, geeft heel wat ontlading, opluchting en inzichten.

Relatieverdieping

Als je in een relatiecrisis bent aanbeland, zijn er een aantal mogelijkheden: of je laat alles bij het oude en beslist bij elkaar te blijven omwille van een aantal factoren (het financiële, de kinderen,...), of je gaat uit elkaar, met de kans om bij de volgende partner na een tijd weer tegen hetzelfde aan te lopen, of je grijpt deze kans om samen te groeien, om er samen uit te geraken.
Aldus zijn steeds terug komende relatieproblemen, als je even verder kijkt, kansen om jullie relatie te verdiepen.
Als het jullie lukt hier samen uit te geraken, zal jullie relatie nooit meer zijn zoals voorheen. Jullie zijn meer naar elkaar toe gegroeid. Het is evenwel jullie beiden taak, elk jullie stuk onder ogen te zien. Relatieproblemen ontstaan nooit door toedoen van één partner alleen, je triggert zaken bij elkaar.
Jullie relatie verdiepen of naar een ander level brengen,  betekent dus ook aan zelfreflectie doen, en durven kijken naar jezelf. Het vraagt voor de meeste mensen zeer veel moed om dit te doen. We blijven allemaal liever in onze veilige comfortzone zitten, ook al is deze comfortzone vaak helemaal niet zo veilig als we wel denken.
Je eigen pad durven bewandelen, is iedereen gegeven, ook jou en je partner, de vraag is alleen of je klaar bent voor de volgende stap. Een stap dichter naar jezelf en dichter naar elkaar."You are me and I am you.
Isn't it obvious that we "inter-are"?
You cultivate the flower in yourself,
so that I will be beautiful.
I transform the garbage in myself,
so that you will not have to suffer.
I support you;
you support me.
I am in this world to offer you peace;
You are in this world to bring me joy."


Thich Nhat Hanh

 

Hoe dieper verdriet in uw wezen kerft, hoe meer vreugde u kunt bevatten.

Kahlil Gibran